Wennerbäck upprörd efter Zlatan 40-metervrist: “En karbonkopia”

Vi var många som häpnade av Zlatans monsterprojektil i matchen mot Anderlecht i onsdags. Men alla var inte lika imponerade. Fabian Wennerbäck, 20, ger i ett långt pressmeddelande sin syn på saken.

”Det är ett större plagiat än Brännö Sernenad/My love is your love (forever). Det är en stöld, en karbonkopia av mitt mål mot Attraktion 2012. Du ser det i tekniken, kraften, men framför allt på bollbanan.”

Screen Shot 2013-10-26 at 22.43.10

 

 

 

Markus Vall

 

Hungriga efter mer info ringde Lisebergsfotbollen upp Fabian “Vristen” Wennerbeck för en längre utläggning.

Vilken del i hela vristmålet känner du att stölden är som tydligast?Som jag sagt tidigare anser jag att hela sekvensen är en stöld, måste jag välja något så är det tveklöst sättet han VET att bollen kommer att sitta från ögonblicket den lämnar foten.

Kan man verkligen prata om stöld när det kommer till fotbollsmål?

Visst har tusentals orginalmål gjorts om i bättre och sämre upplagor men det finns en gräns. Ser du till graden av signaturmål som vi kan prata om i detta fallet så bör målet tillskrivas mig mer än Zlatan själv, OM vi nu skall hålla oss till rimlighetens alla lagar och principer.

Vad tror du Zlatan tänker samma ögonblick bollen går i nät?

“Exakt som Fabian 2012”

INFÖR FINAL: SPRs resa till Valhalla

SPR – Resan till Valhalla

Den 28 Maj, 23:15:
Mörkret kryper sig på och spelarna i SPR börjar lägga sig till rätta i sina varma bäddar. Nervositeten är hög hos många, vissa kan inte sova, gamla knep testas.  Räkna får, blanda groggar, dricka whiskey, göra armhävningar, Lena Handèn osv.
Somliga testar samtliga ovanstående husmorsknep men kan ändå inte finna lugnet, den stundande seriepremiären mot Real FF tränger undan allt vad John Blund heter. Allvaret kan börja.

Screen Shot 2013-08-24 at 10.32.17
29 Maj:

Match mot Real FastFood, trevlig match. SPR tar ledningen i första halvlek, man har bra kontroll på sin 1-0 ledning fram tills 49 minuten då en hörna leder fram till slutresultatet 1-1. Bättre sömn och koncentrationen hade hållit hela vägen?

30 Maj:
Grisig journalistik av Jonas, den bleke och manipulative arrangören lurar SPRs spelare till snedsteg i det offentliga rummet. De psykiska schpelen började redan här då alla tidigt insåg att SPR skulle bli svårslagna utan fulknep. Efter några dagars irritation släpper SPR fokus på medias smutsighet och riktar all sin energi mot den 9 Juni och matchen mot Fortüna.

Screen Shot 2013-08-24 at 10.35.24

9 juni:
Match mot Fortüna Lückohjul. Jätteenkel match, vinst 2-0. Verkligen enkelt. Det är ett skämt att lyckohjul ens är en avdelning. Senare på dagen är Kasper ledsen och klagar högljutt: ”Jag vill inte bli punktad av Dennis, han är så bra”
Samtidigt på flume-ride: Champagne shower!

25 juni:
Gruppspelsmatch med ett enda samtalsämne, tiden! Motståndarna är biljett och spelare vana vid just tidighet. Trots den avskyvärda tiden som biljett tjatat till sig blir det vinst,     3-0 och ett stabilt grepp är kopplat kring seriesegern.

26 juni:
Per duschar efter matchen.

2 juli:
Extremt viktig match mot Schpel. Alla nyförvärv har anlänt, den sista i raden är David Erlingsson som presenterar sig som en stjärna i denna match mot schpel. Vinst även här, 2-0, Allard får drömträff, snyggare än alla scarfes han någonsin ägt (137st).

14 juli:
Fast Food har inför matchen betett sig som fritöser och friterat sina motståndare SPR med bortförklaringar, krav, tidsmässigt omöjliga förslag och massa annan skit. Allt detta för att få igenom en tid som passar dom maximalt. SPRs ledning visar svaghet och viker sig för plättmakaren Henriksson och co. Fast Foods friterande ger resultat och SPR kommer till match med ett reducerat manskap, trots detta blir resultatet 0-0, dom 5 SPR fansen jublar.

15 juli:
Det lagas inga plättar på hela dagen, Henriksson lyssnar på Håkans sorgligaste ballad på och dricker honungste.

Screen Shot 2013-08-24 at 10.46.55

28 juli:
Seriesegern är säkrad vid vinst. Allt talar för vinst. Alla tror på vinst. Pagerup tar ut vinsten i förskott, wennerbeck motiverar sina mannar till tusen. Det blir ingen vinst. Med TIO man stoppar Fortüna SPRs framgångståg precis innan gruppspelets slutstationen. Ett kryss (2-2) när man är en man mer är allt annat än godkänt. Ett resultat som visade att även solen har sina fläckar.

Senare samma dag:
Alla är ledsna, i flume-ride är vattnet tårar.
Stjärnvinsterna flödar, lyckohjularna är snyggare än någonsin och deras tofsfrisyrer gör män avundsjuka och kvinnor brunstiga.

9 augusti:
Repat mod och ett nytt försök i att nå slutstation serieseger. Biljett står för motståndet. Chocköppning när biljetts superdiviga nästan stjärna använder sina supersnygga skor till att göra 1-0. SPR visar på moral, kraft och styrka och vänder underläget till en stabil 5-1 seger. Anton Henriksson står för årets mål och Johan Fridehäll får näta för första gången i turneringen. Seriesegern firas med hallonsoda!

9 augusti - 25 augusti:

Nerver och uppladdning.

Per dricker bara öl varannan dag för att komma i form.
Allard är ständigt på NK för att kunna slappna av.
Pagerup har en sele i taket för att öva in det rätta hänget.
Alla gör sig redo.
Semifinalen känns oväsentlig, SPR är redo för vad som!Attrak wierd

Korta referat 11-manna

Lyckohjul- SPR 2-2 (11-manna)
Lyckohjul gjorde en bragdmatch (MED EN SPELARE MINDRE HELA MATCHEN!!!) och Attraktion skämde ut sig. Lyssna på intervjuer här:


Lyckohjul- Real FF 0-6 (11-manna)
Ett nyförvärv i form av en gammal räv skapade kaos i chatt-rummen innan matchen. Haben Tekie var klar för redan starka Fast Food. När matchen var över var dock Habens inblandning av ringa betydelse.

Screen Shot 2013-08-14 at 14.32.15

Fast Food utförde en regelrätt och tennisinspirerad motorsågsmassaker på Valhalla.  Samsung Boy gjorde 3 mål och 100 assist och blev därför på Klose-Saudiarabien-manér en het kandidat till segern i poängliga.

SPR- Biljett 5-1 (11-manna)
Om Attraktion: SPR kände sig smutsiga efter nederlaget mot Lyckohjul så förstår ni kanske hur äckliga de kände sig när Filip CR7 gjorde 0-1 för biljett efter 5 spelade sekunder. Kvitteringen kom men spelet stämde inte för SPR. Det var….dåligt. SPR var dåliga på fotboll. De var dåliga på att transportera bollen med sina fötter. Men efter att Anton Henriksson gjort årets mål, alla kategorier, alla sporter, alla samlingsDVDer, så kom man igång ordentlig. 5-1 och serieseger.
Attraktzion
Schpel – Lyckohjul 5-0 (11-manna)
Lyckohjuls stökiga höstsäsong blev än värre efter förlust mot Schpel med 5-0. Anders Dennis och Rybo fick alla mål och assist även om det fan var JAG som låg bakom allt. Supermatch av Sebastian Chitsaz gjorde att Schpel fick äntligen spela ut sitt register och ÄN mer äntligen – ta sitt lagfoto.

Screen Shot 2013-08-14 at 15.56.12

 

Café-Spela 3-3 (7-manna)
Årets match i lisebergsfotbollen? Jag låter Spelas lagkapten Victor Svaleklint berätta om matchen som innehöll 20-talet drömmål och kärlek överallt.

”Efter några matcher i 7-mannan med fruktansvärt risig stämning, något som vi är lika delaktiga i som motståndarna, vill vi (SPELA) ge en stor jävla supereloge till Café! Innan har vi haft en sel svordomar, tråkiga efterslängnigar och arga ansikten på planen MEN idag, en match fylld med mål, lyckliga miner och framförallt en RIKTIGT JÄVLA HÄRLIG stämmning.
Lisebergs 7-mannaserie i ett nötskal, wow. Tack!”


Vakt CKC – Attraktions Farmarlag
3-3
Sinnessjuk match. Jag såg den inte.  Vakterna hade inte räknat med detta. Nu möter man Ingos farmarlag på nytt i semifinal. Detta efter att farmarlaget vann sin kvartsfinal mot Spela efter ett galet straffdrama.

Screen Shot 2013-08-18 at 17.45.53

Shopping – Café 1-3 (Kvartsfinal)
Shopping har varit säsongens överraskning. Chockat Spela, förvånat Vakt, förbryllat Tyrolen, frapperat (synomer.se) Kaninvård. Därför slogs alla med häpnad när man fick höra att Café vunnit kvartsfinalen. Grattis!

Spela – Ingos 2-3(Kvartsfinal)
Straffdrama! Den avgörande straffen missades av lagkapten Victor Svaleklint, såhär såg det ut:

Café – Lokomotiv FF (Semifinal)
Fotboll. Morgon. Domare.

Franssons fötter. Tepsic. Bröder. Nickmål. Sune & Edvardsson. Beirhoff. Häng.

Brudar?

Rättvist. Fast Food. Final.
wierder

Förlorade referat: JB-trophy

Flickohjul-ADSL 1-2 (JB-trophy)
Sista matchen i seriespelet av Jacob Bergfelt Trophy. Flickohjul dominerade matchen igenom men hade en motbjudande oförmåga att pilla in den. ADSL klara för semifinal. Där väntar Bitchelona. Vi fick en kort pratstund med människan Jacob Bergfelt.

Jonas - Hur känns det att slå tjejerna på din egen avdelning.

Jacob - Känner ingen sorg för varken dem eller Göteborg.

Jonas - Förstår det. Vad händer nu?

Jacob - En sån här match lämnar en tom och full av hål.  Jag behöver nått starkare, nått som får en att darra som höstlöven.  (Rotar i sin väska..)

Jonas - …..

Jacob - Här! Ta och provsmaka lite ”livets heroin”

JonasVad är det?

Jacob - Heroin!

Jonas - Hejdå.

Jacob - Zegenarliv Dreamin!


Bitchelona- Olympique FF 2-3
Storfavoriterna FF vann och blev klara för final. Men känslan efter matchen var att tjejerna i Attraktion: Bitchelona hade knäckt whopper-koden, man vann andra halvlek med 2-1 och fick sånär in kvitteringen efter en käkbens-nick av Julia Dale. Bitchelona får möta ADSL i semifinal. Kommer laget palla mentalt utan mastermind-viyan vid sin sida?

Tortosa, Kundrat, Fors, Målvakten, BK-tjejen, Popcorn-bruden. Fast Food har obehagligt många svinbra spelare, men man har aldrig fått se alla i en och samma match. Skulle ens Real FF en chans i finalen om samtliga stjärnor spelar?

SpelBRUD – BiljettDAM 6-1
Högklassigt bottenmöte där Frida Jonsson gjorde OLEG SALENKO grön av avund och pillade in 6 kassar. Matchen kunde slutat hur som helst. BIljettdamerna har presterat mycket varierande denna säsong, pressat topplagen in i det sista ena veckan för att veckan därpå bli bulldozrade av bottenlagen. För sjukt.

1.SpelBRUD

Bitchelona- ADSL 2-3 (SEMIFINAL)

Screen Shot 2013-08-18 at 16.21.32Afshin gjorde mål.

Btchelona skall ha heder av kampen men brände för mycket avgörande lägen. Man bjöd bland annat på ett vackert nickmål mellan den dassiga målvaktens ben. Matchens bästa spelare Henny Markgren blev syndabock genom att bänka sig själv under stora delar av matchen. ADSL möter Olympique FF i final.wierder

Jacob är uppe bland taken

Screen Shot 2013-07-19 at 16.47.56

Där sitter han på sin jävla fotölj. Jacob Bergfelt. Eller, “Jokypp Behrfauox” som han rättar mig, gång på gång under vår intervju. Det är en märklig scen, där han sitter enbart klädd i ett par tofflor, en rökig bourbon och sina tårfyllda blå. Vi befinner oss mitt i den lustgård som Andreas “Blomman” Blohmdahl låtit bygga. Metershöga hibiskus och rhododendron reser sig runt oss.

”Han kallas ju BLOMMAN” säger Jacob och ler ett vansinnigt leende.

Jonas: Just det. Vad kul att få prata med dig denna afton!

Jacob: Klart fan du är glad över det. Alla som får prata med mig är glada, blir fan förbannad när jag tänker över hur fantastisk jag är. Helvete! Jävla as. Innovatör, pionjär, tsar, u name it. Jag är allt. Har min egen omloppsbana, allt kretsar och rör sig mot mig, men rör mig för guds skull inte. Är du värdig? TVEK!

Jonas: Ja men precis, så det ju. Vad stilig du är idag, inga kläder och allt.Jacob: Sex is not the answer. Sex is the question. ”Yes” is the answer

Jonas: mm. Er första förlust kom med besked mot olympique Fast Food. Tjejerna joggade hem segern. Hur har förlusten påvekat laget?

Jacob: Tror den var nyttig för oss, man måste dö några ggr innan man kan leva. Tog ett loser-meal på 7:ans hamburgerbar, vinden höll tal

Jonas: Du tog det så hårt alltså?Screen Shot 2013-07-19 at 16.50.50Screen Shot 2013-07-19 at 16.55.48

Jacob: Fast Food snurrade fort, vi bara snöade bort. Vi saknar Sonja, hon är i landet USA. Obama.

Jonas: Matchens självklara lirare var Stina Bylund, berätta om nyförvärvet.

Jacob: Man vet ju vilken dy hon varit i, det var ju nästan alltid svart i tankarna på Långedragspaviljongen där hon bor.

Jonas: Jasså, har du varit där?

Jacob: Självklart, jag har varit i alla städer. Men du har också varit därStina brukade sitta på den där bänken med pensionärerna under båtsäsongen.

Jonas: Du menar bänken där du och jag delade den första folkölen?

Jacob: Ja! Du var full och jag var full.

Jonas: I Aprilsolen!

Jacob: Ja, precis. Du är den sortens flicka jag gillar!

Jonas: va?

Jacob: Va?

Jonas: ……Berätta om Per, vad har han bidragit med iår?Jacob: Ah! Det gambianska fyllot! Trevlig kille, träffade honom på samma gata som Cederhök. Oherhört viktig för oss, man går inte isär när man går med honom. Han är vårt lim. Vill dock inte limma, gillar dahmer.

Jonas: Du är till mångas förvåning INTE en startspelare i modersklubben Fortuna Lückohjul. Hur har behandlats av #wristen och lagkamrater?

Jacob: Blivit sparkad runt några gånger…och dom kommer kliva på mig igen.”

Jonas: ÄR du för dålig?

Jacob: Jag..jag föddes med klumpfot, ett arv från min far. Min spelstil är också komplex, dom förstår inte min framtidsfilosofi. Jag var bara inte gjord för dessa dar.

Jonas: Hur gick själva separationen till?

Jacob: Allt gick bra men sa dom (Paul) att några skulle gå-å. Och det betydde Jad-Saih, Andreas och jag. Det var mycke tequila på den tiden, bättre nu dock.

Jonas: På det viset…Rädd för att trilla dit igen?

Jacob: Att RAMLA omkull igen? Nä,..eller vad vet jag, kanske det. Man lär sig med åren, man har sett livet från båda sidor nu. Men det går inte att bara lämna drickandet. Det kommer aldrig va över för mig.

Jonas: Nu tycker jag det räcker med Håkan-referenserna.

Jacob: Zegernaliv dreamin.

Jonas: mmm. Var är Blomman någonstans?

Jacob: Jag kan berätta. Men det kan bli mycket svårt för en lekman att förstå sig på……Blomman är inte här. Pojken gjorda illa sin handled när en hylla i Proust-sektionen i blommoteket rasade ner till följd av överbelastning. Det är därför denne inte medverkat det senaste.

Screen Shot 2013-06-27 at 00.27.21

Jonas: Hur mycket saknar ni Sonja?

Jacob: Hoppet.. Jag tror att hon kan ”bring balance to the force” om du förstår jag menar.

Jonas: Jag förstår precis hur du menar.

Jacob: Ska vi skita i det här nu eller?

Jonas: Ja det gör vi. Ses på grillen. Förstår du hur äcklig jag känner mig för att du är hos Viktor Olofsson just nu?

 

 

AL/DS vann orättvist

AL/DS vann orättvist på sommarens vädermässigt vidrigaste morgon. Samtidigt var de vita eleganterna det klart bättre laget i en match som präglades av total underlägsenhet.

Matchens överlägsna lirare var Hanne Strand som låg bakom det mesta i anfallsväg för  AL/DS, med lite hjälp av motståndarmålvakten bjöd hon på enkla kassar och omöjliga drömmål med hjälp av utsökt brunett Carl Moberg.

En spelare som var betydligt bättre än Hanne var Alice Ericsson i SpelBRUD, med sin ruff-segliga spelstil visade hon att inställning ibland är utställning.

AL/DS saknade sitt nya stjärnskott Stina Bylund, detta märktes extra tydligt på Jacob Bergfelt som flera gånger uttryckte att han saknade Stina.

”Jag saknar Stina” - Jacob Bergfelt

Det vita laget saknade trots detta inte spets. Taktiken var höga långbollar på kantlöpande Patricia Hasselfors som älskar höga långbollar. SpelBruds spelmotor Frida Jonsson försov sig. Oacceptabelt tyckte lagkapten.

Sömn är kroppens sätt att återhämta sig” - Therese Hammarstrand

AL/DS bjöd på ett snyggt och argt lagkort. Här är arg-betygen:

2.ALDSÖverkorsad fyr - Sanna, kom in i matchen.

1 plus – (Per). Ser lite väl nöjd ut över att få vara med på kortet. Serpentiner och partyhattar känns inte långt borta.

3 plus – (Carl, Patricia). Patricia har en mer skeptisk approach. Carl har potential men döljer han ett skratt?

4 plus – (Blomman, Hallberg). Blomman signalerar avsmak snarare än ilska, Hallberg når nästan hela vägen men har helt tydligt blivit paralyserad av nattens Hard Sci-fi maraton. ”Alien 17: Alien vs Fuckface” fick honom att tappa edgen.

5 plus – (Jacob, Hanne). Hårt, skoninglöst, eldigt.

Här har vi SpelBRUDarnas lagfoto. Perfekt på alla sätt.

1.SpelBRUDAlla är glada. Ingen arg eller ledsen. ”Roligaste matchen i år”, tyckte dom.wierder