Sommaren 2016 är slut

LyckoSpel vann mot Attraktion i JBT-finalen med 1-0. En stökig säsong för tjejerna, men vi fick en vinnare till slut. Grattis LyckoSpel till segern 2016.

CK Vakt ställde upp med ett slagkraftigt lag mot ett FF som var mer intresserade av Stage. Matchen slutade 5-3 till CK Vakt. Yosef spelade inte så han kan tyvärr inte räkna hem den segern. Grattis CKV till segern 2016.
CK Vakt förlorade endast en match i år, mot Spel. Spel bör därmed ses som de moraliska segrarna.

Stort tack alla spelare, ledare, supporters och alla som på något sätt bidragit till glädje och skratt på och runt matcherna. Ni är bäst. Tack.

Inomhus 2015

Söndagen den 20 december spelades inomhusturneringen 2015. Efter ett nytt spelupplägg med Double Elimination Bracket lyckades Real FF gå rent i hela turneringen och vinna alla sina matcher, där de i finalen slog Vakt med 2-0. 1-0 kom efter ett vackert anfall i mitten av matchen och 2-0 med matchens sista spark när Vakt tryckte upp allt de hade och lämnade målet tomt. Tack till alla som dömde och hjälpte upp med annat! En extra eloge till Parkvård som stod för en riktigt fin laginsats turneringen igenom och tog sig tilll en hedersam bronsplats.

Inomhus 2015

Inomhus 2015

Joy Division redo för slutspel

ÄNNU MER KAOS OCH DRAMATIK! Allt hände på Guldheden denna vackra men regniga morgon. SPR hade läget under kontroll och ledde med 1-0 mot Café med 5 minuter kvar. Då skjuter Café stolpe ut och allt hopp dör. Tror alla. 1 minut senare får de kontring och kvitterar till 1-1, målskytten gör en klassisk Thomas Muller-målgest (stå kvar på stället, spänn armarna framåt) och skriker ”FUCKING JA” över hela Guldheden. Detta målet betydde säkrat avancemang. Någon minut senare görs 2-1 till Café och glädjen är TOTAL. Med enbart sekunder kvar av matchen lyckas dock SPR kvittera till 2-2, ingen fattar att det blivit mål då absolut ingen firar. 3 mål på 4-5 minuter gör att Café slutar 3:a framför Atleti FF samtidigt som CK/Biljett tar hem seriesegern framför SPR. Därmed åker Lyckostrul ut pga målskillnad. Hårt!

Tabell (Joy Division Inter)

I den andra gruppen var Choppers piskade att vinna mot giganterna Real FF för att komma 2:a, alla andra resultat gjorde att de stannade kvar som 3:a. Efter en pigg inledning gör Choppers 1-0 på klassiskt Petter Hansson-manér. Shoppings ständiga supporter och glädjespridare David kommenterade målet: ”Det är ett fantastiskt snyggt mål, det är det ju. Det blir snyggare för varje gång man ser det.”
Men Fast Food vek inte ner sig utan gjorde massa mål, ledde med typ 4-1. Sen hände något. Choppers flippade. Först drar de ett stenhårt skott ribba ut (tänk Lampard mot Tyskland). Alla tror att den är ute. Men domaren kollar på sin Goal Line Technology-klocka som tydligt visar ”MÅL!” och det är typ 4-4 då Choppers alltid har sjuka resultat (4-5 mot Spel, 7-6 mot Attraktion, osv). Direkt på avspark vinner de boll igen, ser att målvakten tagit några kliv ut och klipper till från halva plan. Magisk både över målvakten och 5-4 (om jag räknar rätt). Real FF tänker dock inte förlora utan kämpar in en sen kvittering. Förmodligen Frej han brukar göra mål. Matchen slutar 5-5 och därmed är Real FF obesegrade seriesegrare för Spelovic. Choppers slutar 3:a och Spökbaren var klar 4:a sedan i fredags.

Tabell (Joy Division Milan)

Då återstår bara slutspel och förhoppningen är att kvartsfinalerna ska spelas i slutet av veckan.

Joy Division – Slutspel (2015)

 

Kvartsfinaler – JOY DIVISION
CK/Biljett-Entré ?-? Spökbaren
South Park Rangers ?-? Choppers
En Sista Påtår ?-? Spelovic
Atletico FF ?-? Real FF

Anders Wierd

Liseberg Cup 2015

Vi börjar närma oss slutspelet i Joy Division och därmed går vi in i slutfasen. Men fotbollssommaren lever förhoppningsvis vidare i form av 11-mannafotboll och Liseberg Cup.

Förra året blev det en succé med 6 lag i 2 grupper och sedan slutspel. Förhoppningen om 6 lag lever även i år, men får vi bara in 4 eller 5 lag så har jag lösningar för detta också så att vi kan köra 11-manna även i år.

Vad gäller då? Jo, jag försöker få ihop det så att både Joy Division och JBT är slutspelat i juli, alltså senast vecka 31 och att vi har Liseberg Cup vecka 32-33 där vecka 32 är främst avsett för gruppspel (2-3 matcher) och vecka 33 är tänkt för slutspel, med en stor final kvällstid på söndagen den 16:e augusti på Valhalla, då parken stänger 20.00.

Hur gör man då? Jo, anmäl ett lag till Anders. Sammanslagningar mellan avdelningarna är mer än välkommet då många små avdelningar kan ha tufft att få ihop lag själva. Deadline för anmälan är om en vecka, söndagen den 26:e juli 23.59.

Väl mött i Liseberg Cup.

Förutsättningar inför sista omgången Joy Division

Nu har 6 av 7 omgångar spelats av årets upplaga av Joy Division. Då det är Gothia nästa vecka (v.29) är det nu läge för att samla krafterna, slicka såren och ladda inför sista omgången. Kvartsfinalerna kommer att spelas i formatet Milan 1 – Inter 4, Milan 2 – Inter 3, Milan 3 – Inter 2 samt Milan 4 – Inter 1. Hur semifinalerna spelas är inte bestämt än, kanske en seedad lottdragning. Jag presenterar här alla förutsättningar inför sista omgången. Men först en lista på hur tabellerna sorteras:

  1. Flest poäng
  2. Vid lika poäng, bäst målskillnad
  3. Vid lika målskillnad, flest antal gjorda mål
  4. Vid lika antal gjorda mål, inbördes möte
  5. Vid oavgjort inbördes möte så är jag allsmäktig och bestämmer vem som förtjänar att ligga före. Alternativt straffar eller lottdragning.

Jag redovisar härmed de 2 Joy-serierna, först ut Inter:

JOY DIVISION INTER jd inter sista rundan

Både SPR och BECK är klara för slutspel, då de spelade 1-1 i senaste omgången. Målskillnad kan alltså avgöra vem som vinner grundserien och får bäst förutsättningar inför slutspelet. Både Spelinho och FC Schnitzel är utom räckhåll för slutspelsplatser (plats 1-4).

Lyckostrul är färdigspelade och får förlita sig på resultatet i övriga matcher för att ta sig till slutspel. Atletico FF måste vinna mot Spelinho för att gå förbi, annars är FF ute.

Skulle SPR vinna med 2-0 mot En Sista Påtår hamnar Lyckostrul och ESP på samma poäng och 10-10 i målskillnad. Då deras inbördes möte var 1-1 kommer straffar (eller i värsta fall lotten) att avgöra vem som slutar högst i tabellen. Alla övriga resultat gör att målskillnad/poäng avgör vem som hamnar överst. Det är alltså helt öppet mellan ESP/FF/Lycko vilka två lag som går vidare.

Sista omgångens matcher:
jd inter sista matcher

 

 

JOY DIVISION MILAN
jd milan sista rundan

De klassiska giganterna Real FF är redan klara seriesegrare och kommer därmed möta det lag som kommer 4 i Inter. Real möter Choppers i sista omgången och siktar förmodligen på att gå för 18 av 18 poäng. Choppers har annars var med i de mest målrika matcherna, senaste omgången mot Attraktion (vinst 7-6) och första omgången mot Spelovic (förlust 4-5). Choppers måste vinna sista matchen mot Real för att själva säkra andraplatsen, annars går Spelovic förbi om de vinner sin match. Spelovic blev slutspelsklara förra omgången då många resultat gick deras väg. Spelovic ställs mot ett Parkvård som fortfarande har en liten chans att nå slutspel om de vinner. Då måste resultatet i Spökbaren – Bergs Bollar gå deras väg, där kryss i den matchen är vad Parkvård hoppas på.
Både Spökbaren och Bergs säkrar en slutspelsplats om de vinner, medan ett kryss då kan göra att Parkvård har möjlighet att gå om båda lagen. Skulle det dock bli kryss och Parkvård inte vinner, behåller Bergs sin slutspelsplats. Bergs Bollar sitter i förarsätet och har en knapp fördel men Spökbaren har fortfarande allt att kämpa på vilket får mig att gissa på att det kommer att bli omgångens match.

Sista omgångens matcher:
jd milan sista matcher

 

Kathens Hundar imponerar mot storfavoriterna Olympique FF

Olympique Fast Food var förra årets giganter och stod för en förvånande finalförlust mot Flickohjul. Med stor revanschlusta har FF seglat igenom första halvan av säsongen och stått för makalösa 30 mål framåt på 5 matcher (6 i snitt per match) och endast släppt 2. Men nu på tisdagsmorgonen hände något, Kathens Hundar från Spel kom med ett taggat gäng och tog ledningen tidigt i matchen med en klassisk tåpaj genom Frida Jonsson och utökade snabbt därefter genom två snabba mål av Jessica Alfredsson. Sen rullade det på matchen slutade 7-0 till Kathens Hundar. Lisebergsfotbollen tog sig ett snack med Kathens Hundars lagkapten, Sofia Johansson, för att se hur laget mår och snacka om framtiden.

Kathens Hundar har haft en helt okej säsong hittills med blandade resultat. Men i morse lyckades ni krossa Olympique FF med 7-0. FF som innan dagens batalj endast släppt 2 mål. Vad hände i morse?
Imorse dök vi upp med 9 spelare mot deras 13, och vi var förberedda på tufft motstånd, men vi ville ta revansch från senaste mötet och i slutändan var det vilja, kämpaglöd och ett samarbete som ledde till vinsten. Nykomlingen Camilla, allsvensk handbollsbrud, visade riktigt goda kvalitéter som anfallare i dagens match.

Ni hade som sagt revanschlusta från förra mötet. Vad är det som gjorde att ni inte bara vann, utan även krossade FF idag? Vad skiljer matcherna åt?

Förra matchen spelade vi mer individuellt, medan vi idag var betydligt mer samspelta. Jag upplevde en helt annan lagkänsla idag än tidigare matcher. Vi visade oss mer, pratade mer och passade betydligt oftare än tidigare. Jag tror att det är den största skillnaden. Att vi inte bara vann, utan rent ut sagt krossade motståndet, berodde nog dels på det jag nämnt ovan, men även att vi satte de flesta av våra målchanser.

Hur ser laget ut då? Har ni tappat många från förra året eller är det bara mycket nytt? Du nämner att det tagit tid att spela ihop laget.

Det är en väldig blandning av både gamla och nya. Denise Svensson, som spelade för laget förra året har endast varit med en match medan Evelina Broberg spenderar alldeles för mycket tid utomlands. Evelina kommer däremot vara mer delaktig under juli månad. Vi har fått in nya, riktigt duktiga tjejer i form av bland annat Jessica, Denice I och Camilla. Sedan får man inte glömma Ebba (ny även hon) som i dagens match höll nollan mellan stolparna! Det tar alltid tid att spela ihop sig, men nu känner jag att framtiden är ljus för Kathens hundar och vårt teamwork!

Förra året åkte ni snöpligt ut på straffar i semifinalen. Hur tror du era chanser för guld ser ut i år?
Om alla dyker upp, friska och krya, där vi har ett par avbytare så tror jag verkligen att vårt lag kan ta Guld. Vi har bra spelare med blandade förmågor, som de alla bidrar med något. Avslutar med ett litet citat á la Soffan: ”Det här är kattens & hundens år – jag tror att vinsten blir vår!”

kathenshundar vs ff

LIF-kort och annat

HEJ HEJ HEJ.

Vill bara återigen trycka på vikten av att alla som spelar med något lag i Lisebergsfotbollen har 2 krav på sig:

  1. Vara anställd sommaren 2015.
  2. Ha ett LIF-kort för kalenderåret 2015.

Om det krisar sig med spelare, fråga mig om lov för att dubbla/ta in folk från andra avdelningar. Men kan inte nog betona vikten av att alla spelare måste vara anställda. Det är Liseberg som står för planhyra osv, då måste vi visa respekt tillbaka genom att bara ha anställda som spelar.

Jag är också väldigt flexibel när det gäller bokning av tider/dagar så om ni måste spela en viss tid, säg till så löser vi det.
LIF-kort kan köpas av Anders Hultberg på plats (oftast) på Heden eller i Kläderiet, kostar 20 kr och gället hela kalenderåret 2015. Av Anders går det också att betala med Swish, annars kontant.
Gött, vi ska ha kul. Heja fotboll.

Lyckostruls imponerande inledning

Lisebergsfotbollen är igång och vi är redan inne i andra omgången. Förra årets slagpåse i Joy Division, Lyckostrul, kammade endast hem 3 poäng efter en 1-0-seger mot ett avslaget och slutspelsklart Tyrolen. Vi minns alla hur Filip Andersson var kyligare än Mario Balotelli från straffpunkten när han drämde bollen i nät och blev stor hjälte.

Men i år är det andra bullar. Lyckostrul inledde starkt med att slå Spelinho med hela 5-1 och den nya fixstjärnan Bawan Said gjorde 4 mål, varav det första genom ett mäktigt skott redan efter 10 sekunder.
I andra matchen lyckades de störa den tidigare stora giganten South Park Rangers och fick med sig 1-1 vilket gör att poängskörden redan är större än i fjol.

För att kolla läget i Lyckostrul tog sig Lisebergsfotbollen ett snack med lagkapten Olle Cimmerbeck.

Vad är nyckeln bakom er starka inledning?
Jag skulle säga att det beror mycket på de nya spelare som kommit till laget. Plus att vi har återkommande spelare som går bra ihop som skapar en enorm stabilitet främst i försvaret men också när vi bygger upp.

Berätta om era nyförvärv.
I anfallet då har vi Leó, Bawan och Victor som är ny försvarare, alla tre har än så länge ett mål var (Bawan tre mot Spel) så dom är ju alla helt klart en bidragande faktor till att vi leder. Leó är en snabb spelare som kan behålla boll som få andra, Bawan är en tvättäkta striker, lite gnällig på plan men vilka mål grabben kan göra. Victor springer bra och kan släppa boll när det behövs.

Hur är det att inte ha en ”storebror” i Fortuna Lyckohjul? Påverkar det laget eller harmonin på avdelningen?
Nja jag vet inte, tycker personligen inte det men det finns säkert dom som inte delar den uppfattningen.

Hur tror du att säsongen slutar för er del?
Vi siktar på topp 4 men jag tror att vi skulle kunna ta oss hela vägen. Vi får se helt enkelt, men det känns som om vi ska vinna Joy nåt år så är det detta!

 

Även Yosef JT har fått nys om Lyckostruls starka inledning. Yosef spelar med Cura Parkvård i år. Men då han snart varit med alla lag på Liseberg går det inte att undvika att fråga Yosef om hans syn på Lyckostrul.

Hur hade du ställt dig om Lyckostrul kom och frågade om du vill lira med dom?
”Asså jag älskar ju Vristen [Fabian Wennerbeck]. Utan honom gillar jag inte Lyckostrul. Men jag hade nog tackat JA ändå. Bara för fotbollens skull. Jag älskar att spela fotboll. Men drömmen är Real FF. Tror jag hade passat perfekt där. Jag och Monar hade varit ett sjukt douchigt anfallspar. Ungefär som att ha två stycken Diego Costa på planen haha.”

Det ska bli intressant att följa detta nya röda Lyckohjul i år. Och Yosefs äventyr på transfermarknaden är alltid en het potatis.