Regler (2015)

Regler

För att få delta i  Lisebergsfotbollen så skall man ha en pågående anställning på Liseberg. Alla spelare skall även inneha ett LIF-kort (Lisebergs idrottsförening). Dessa kommer finnas tillgängliga att köpa för 20 kronor av Anders Hultberg (Spelavdelningen). LIF-kort går även att köpa i Kläderiet av Therese, fråga nästa gång du byter kläder.

Primärt är det tänkt att alla skall spela för ”sin” avdelning. Undantag kan dock göras om er avdelning inte har ett lag eller ni nyligen bytt avdelning. Vi vill såklart att så många som möjligt skall kunna delta. Andra undantag kan göras vid specifika fall.

Årets nyhet är att Dödens Grupp uteblir. Istället kommer Joy Division att utökas till två jämnstarka serier. Dessa serier är primärt döpta till Joy Inter och Joy Milan. Detta innebär att lag som tidigare haft ett lag i Dödens och ett lag i Joy nu kommer ha två lag, ett i vardera Joy-serie. Av denna anledning ber vi också dessa lag att ta ansvar för att deras båda lag är jämnstarka, för allas trevnad. Det betyder också att om du är med i t.ex. FF-laget som spelar i Joy Inter är du inte med och dubblerar i FF-laget som spelar i Joy Milan.

Damserien, JBT, spelas precis på samma sätt som tidigare år.

Varje lag kommer att tilldelas matcher att förse domare till. Det är viktigt att detta schema hålls så matcher slipper stå utan domare.

Följande spelregler gäller båda Joy-serierna samt JBT:

  • Speltyp: 7-manna
  • Matchtid: 2 x 20 minuter
  • Målvakten får inte ta upp bollen med händerna vid tillbakaspel. Indirekt frispark (får inte gå direkt i mål) döms.
  • Inspark gäller från kanterna istället för inkast. Dessa kan inte resultera i mål. Skulle bollen slås direkt i mål/självmål blir det istället inspark/hörna.
  • Insparkar skall slås med bollen liggande på marken.
  • Ett rött/två gula kort resulterar i att berörd spelare visas ut och tillåts inte spela resten av matchen. Det berörda laget tvingas spela fem minuter med en spelare mindre. Därefter blir laget åter fulltaligt. Den utvisade spelaren stängs också av kommande match.
  • Tre gula kort ihopsamlade under flera matcher leder också till avstängning. Efter seriespelet nollställs de ihopsamlande varningar.
  • Efter avslutat seriespel avgörs ligorna med ett spännande slutspel.

Viktigast av allt: Ha kul!

Ses på planen!