Drömelvan 11-manna

Målvakt

Johan ‘JW’ Wittström får platsen i målet, den tuffaste platsen att ta ut. Många lag har varvat på 2 målvakter så väldigt få har spelat alla matcher, men då Lyckohjul är laget som släppt in minst antal mål tillsammans med Fast Food, känns det mest logiskt att någon från dessa lag ska få plats i Drömelvan.
Det som väger över till slut är att FF:s målvakt gjort en del simpla misstag medan JW har gjort det man förväntat sig i de matcher han vaktat buren.

Backar

Vänsterback: Kanske den mest givna uttagningen. Kasper Nordlund är ny för i år på Lyckohjul, men har förmodligen Lisebergs bästa vänsterfot. I ett lag som endast gjort 5 mål under serien, varav 2 på straff, har Kasper varit en av få spelare som utmärkt sig nämnvärt.

Mittbackar: Sebastian Chitsaz, mittback och lagledare för Schpel, har visat ett stort lugn i försvarsspelet. Schpel släppte in totalt 10 mål under serien och semifinalen, 9 av dessa på fasta situationer, vilket visar att Sebastian har varit en viktig kugge bakåt under spelet.

Johan Fransson i Fast Food tar den andra platsen i mittlåset, där han varvat mittback med mittfält. En tongivande spelare i de få matcher han spelat för Fast Food och är lika bra med både vänster och höger fot. Lyckades stå för 4 mål vilket ledde till delad 2:a i skytteligan, varav 1 på straff och 1 på frispark.

Högerback: Ragnar Nilhag från Fast Food har varit ett ständigt hot framåt varvat med trygghet bakåt. Har gjort 1 mål och 1 assist från sin högerkant, men har varit delaktig i fler mål och anfall än så för sitt lag.

Mittfält

Vänstermittfält: Jonas Pettersson från Schpel. Har gjort 5 assist (samtliga till Gustav Rybo-Molin) och 1 mål (assisterad av just Rybo) från sin vänsterytterposition. Efter Kasper förmodligen den mest givna uttagningen. Bra spelförståelse, kvick och gör poäng.

Defensivt mittfält: Henrik Anderberg från Lyckohjul. Varit den som tog det stora ansvaret i Lyckohjul och tog laget till final. Gjort 2 mål, båda på straff. Kapten och en viktig kugge för att få ett lugn i spelet i ett annat väldigt aggressivt och grisigt (13 gula kort) Lyckohjul.

Haben Tekie tar den andra platsen på det defensiva mittfältet. I Fast Food har han legat bakom nästan varje mål. Hade vi räknat hockeyassist hade han förmodligen vunnit poängligan. Dirigenten i det lag som vann både serien och slutspelet.

Högermittfält: Carl Allard från Southpark. 2 mål och 3 assist talar sitt tydliga språk i ett lag som förtjänade mer än 8 poäng.

Offensivt mittfält: Markus Vall. Förmodligen årets spelare då han varit väldigt tongivande i ett Southpark som förvånat många i år, då de gick från att vara ett försvarande lag som vinner på kontringar till att ha blivit ett spelande lag. Legat bakom ALLT i Southpark.

Anfall

Gustav Rybo-Molin. Har egentligen spelat i nummer 10-rollen, trequartista, snarare än anfall i Schpel. Men med 9 mål och 2 assist på 9 matcher är han överlägsen i poängligan och är helt given i Drömelvan.

Kommentarer:

Detta är Anders Hultbergs personliga drömelva som baseras på:

- Spelade matcher och betydelse för laget
- Prestation i turneringen, ej spelarens standardkvalité utanför
- Viss balans efter slutplacering i turneringen

Det finns många spelare som är på väg in i laget, men har spelat för lite matcher. T.ex. Daniel ‘Frodo’ Strömberg som gjort 4 mål på 2 matcher eller Patrik Ghazarian. Båda varit borta mycket men förmodligen hade kommit in i laget med fler matcher spelade. Finns inte heller någon från Vakt/Biljett, men ett lag som går in i säsongen som regerande mästare och sen endast tar 2 poäng får ses som en stor besvikelse. Johan Patriksson var förmodligen VBE:s bästa spelare, men i ett lag som underpresterar är det svårt att utmärka sig i den stora mängden av duktiga spelare.